pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

BHP w branży gastronomicznej WSiP

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 216 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 978830215740051
ISBN: 978-83-0215-740-0
Data: 2018-10-29
Cena wydawcy: 50.22 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Omawia zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.

Podręcznik „BHP w branży gastronomicznej WSiP” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.