Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 390 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788301197599 |
ISBN: | 978-83-0119-759-9 |
Data: | 2018-04-04 |
Opis książki:
Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.
Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.
Książka "Żywność wygodna i żywność funkcjonalna" - Franciszek Świderski (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 390 stron i została wydana w 2018 r. Cena 81.02 zł. Zapraszamy na zakupy!