pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Autor książki:

Franciszek Świderski

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 390 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301197599
ISBN: 978-83-0119-759-9
Data: 2018-04-04
81.02 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.

Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.

Książka "Żywność wygodna i żywność funkcjonalna" - Franciszek Świderski (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 390 stron i została wydana w 2018 r. Cena 81.02 zł. Zapraszamy na zakupy!