Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby
Donna Schwenk
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Vital |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 324 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788365404190 |
ISBN: | 978-83-6540-419-0 |
Data: | 2016-06-23 |
Opis książki:
Badania naukowe wykazały, że współczesne społeczeństwo jest coraz bardziej podatne na choroby, a odporność większości ludzi jest na alarmująco niskim poziomie. Nic dziwnego, skoro codziennie dostarczamy swoim organizmom masę zbędnych, a nawet szkodliwych związków chemicznych, znajdujących się w większości spożywanych przez nas posiłków. Na szczęście istnieje na to sposób. Jest nim żywność probiotyczna.
Autorka ujawnia związek pomiędzy pozbawioną równowagi florą jelitową i szeregiem dolegliwości, jak nadciśnienie, alergie, depresja, autyzm, zespół jelita drażliwego i wiele innych. Pomaga wziąć zdrowie we własne ręce, ucząc jak przyrządzać i wprowadzać do diety trzy potężne probiotyczne produkty - kefir, kombuchę i kiszone warzywa. Stosując opracowany przez nią program żywieniowy możesz zalać swój organizm miliardami pożytecznych bakterii, które przywrócą w Twoim ciele równowagę i pozwolą mu uzdrowić się w naturalny sposób.
Ta książka rozwieje wszelkie obawy przed samodzielnym przygotowaniem probiotycznej żywności, pozwalając Ci wyleczyć układ pokarmowy oraz doświadczyć energii, zdrowia i witalności, które staną przed tobą otworem, kiedy twoje ciało zacznie działać tak, jak powinno. Znajdziesz tu ponad 100 przepisów na proste i smaczne potrawy zawierające probiotyczną żywność, od koktajli po desery. Poznasz również przydatne informacje dotyczące korzystnych właściwości prebiotyków takich jak jabłka, brokuły, cebula, dynia piżmowa, kiełki brukselki i miód.
Naturalna żywność gwarancją zdrowia!
Książka "Żywność probiotyczna. Neutralizacja chemii i konserwantów w pożywieniu oraz sposób na powszechne choroby" - Donna Schwenk - oprawa miękka - Wydawnictwo Vital. Książka posiada 324 stron i została wydana w 2016 r.