Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 114 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788379967063 |
ISBN: | 978-83-7996-706-3 |
Data: | 2019-12-23 |
Opis książki:
Spis treści
Aleksandra Gumienna, Maria Tarapatskyy, Marcin Lewicki, Justyna Ruchała, Katarzyna Ostróżka, Grzegorz Zaguła, Czesław Puchalski
Rozwój winiarstwa w Polsce na przykładzie rejonu podkarpackiego - szanse i problemy
Jadwiga Lechowska, Grażyna Gajdek, Magdalena Dec
Ocena jakości jaj zakupionych w handlu detalicznym z różnych systemów utrzymania kur
Marcin Lewicki, Maria Tarapatskyy, Aleksandra Gumienna, Katarzyna Ostróżka, Marcin Bajcar, Czesław Puchalski
Zastosowanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym
Janusz R. Mroczek, Karolina Mroczek
Wartość rzeźna buhajków różnych ras pochodzących z regionu południowo-wschodniej Polski
Katarzyna Ostróżka, Maria Tarapatskyy, Dorota Wichrowska, Aleksandra Gumienna, Marcin Lewicki, Bogdan Saletnik, Czesław Puchalski
Maltitol i erytrytol jako zamienniki cukru w produkcji lodów śmietankowych
Mariusz Rudy, Paulina Angrys
Analiza wpływu zamrażania mięsa wieprzowego na jego skład chemiczny i teksturę
Zofia Sokołowicz, Anna Augustyńska-Prejsnar, Małgorzata Ormian
Wpływ wysokiej temperatury w czasie odchowu na jakość mięsa kurcząt brojlerów
Maria Tarapatskyy, Patrycja Sowa, Krzysztof Kręcichwost, Aleksandra Gumienna, Marcin Lewicki, Katarzyna Ostróżka, Czesław Puchalski
Ocena wartości odżywczej innowacyjnego pieczywa chrupkiego z dodatkiem naturalnego zakwasu
Joanna Kaszuba, Mariola Róg, Barbara Kogut
Ocena wybranych wskaźników jakości chleba bezglutenowego wypiekanego z mieszanek wypiekowych na bazie mąki gryczanej i jaglanej
Książka "Żywność i żywienie w świetle współczesnej wiedzy" - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego. Książka posiada 114 stron i została wydana w 2019 r.