Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych
Monika Szkarłat
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 500 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788377840160 |
ISBN: | 978-83-7784-016-0 |
Data: | 2011-12-02 |
Opis książki:
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najnowszych osiągnięć badawczych w obszarze inżynierii genetycznej. Żywność genetycznie zmodyfikowana to ważny czynnik interakcji i więzi między uczestnikami stosunków międzynarodowych oraz kształtowania relacji opartych na współzależności. Jako wciąż nowy produkt myśli technologicznej stanowi przedmiot debaty społecznej, w której ścierają się poglądy zwolenników i przeciwników upowszechniania żywności transgenicznej oraz celowości kontynuowania badań naukowych nad jej kolejnymi generacjami. To sprawia, że wszelkie działania mające na celu pogłębienie wiedzy o żywności genetycznie zmienionej są niezwykle istotnym i odpowiedzialnym zadaniem.
Książka "Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych" - Monika Szkarłat - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 500 stron i została wydana w 2011 r. Cena 45.05 zł. Zapraszamy na zakupy!