Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 340 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788320030433 |
ISBN: | 83-2003-043-9 |
Data: | 2008-11-20 |
Opis książki:
Autorzy przedstawiają - w świetle obowiązującego ustawodawstwa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej - problematykę związaną z czynnikami determinującymi jakość zdrowotną żywności oraz ich wpływ na zdrowie człowieka. Dużo miejsca poświęcają wymaganiom stawianym środkom spożywczym na drodze od producenta do konsumenta oraz odpowiednim regulacjom prawnym, m.in. warunkom, jakie muszą spełniać środki spożywcze o wspólnych parametrach jakościowych. Istotnym zagadnieniem omówionym w publikacji jest nadzór sprawowany przez określone inspekcje sanitarne i weterynaryjne oraz inne służby związane z kontrolą jakości żywienia. Odbiorcy: studenci akademii medycznych i rolniczych (wydziały farmacji oraz nauki o żywieniu), a także ekonomicznych
Książka "Żywność a zdrowie i prawo" - Henryk Gertig, Grażyna Duda - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 340 stron i została wydana w 2004 r.