Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788320044157 |
ISBN: | 978-83-2004-415-7 |
Data: | 2013-10-21 |
Opis książki:
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.
Książka "Żywnienie kobiet w ciąży" - Dorota Szostak-Węgierek, Aleksandra Cichocka - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2013 r.