Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3
Dorota Jamroz, Witold Podkówka, Jadwiga Chachułowa
(red.)Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 408 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 978830114315202 |
ISBN: | 83-01-14315-0 |
Data: | 2001-01-14 |
Opis książki:
Kolejna - trzecia część - podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt. Tom ten obejmuje całą wiedzę na temat paszoznawstwa. Omówione zostały m.in.: - składniki chemiczne i pokarmowe pasz - metody oznaczeń chemicznych i fizycznych składu pasz - podstawy prawa paszowego - normalizacja - kontrola jakości i obrót paszami - systematyka pasz - charakterystyka wartości pokarmowej - metody przechowywania, przygotowania, uszlachetniania i preparowania pasz - zielonki z upraw polowych - pasze objętościowe suche - pasze okopowe - ziarna zbóż oraz nasiona roślin strączkowych i oleistych
Książka "Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 3" - Dorota Jamroz, Witold Podkówka, Jadwiga Chachułowa (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 408 stron i została wydana w 2006 r.