Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 205x285 mm |
EAN: | 9788320041514 |
ISBN: | 978-83-2004-151-4 |
Data: | 2013-10-31 |
Opis książki:
Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najważniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego oraz dietetyka.W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych oraz podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych porad dietetycznych osobom zdrowym w różnych stanach fizjologicznych i pacjentom z różnymi jednostkami chorobowymi.
Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.
Książka "Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka" - Simon Langley-Evans - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2014 r. Cena 155.27 zł. Zapraszamy na zakupy!