pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Żywienie w turystyce

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 1999
Oprawa: miękka
Ilość stron: 208 s.
Wymiar: 150x200 mm
EAN: 978830207312001
ISBN: 83-0207-312-1
Data: 2009-03-23
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół hotelarsko-turystycznych i gastronomicznych, kształcących kadry na potrzeby turystyki.era wiadomości na temat znaczenia składników pokarmowych i ich wpływu na organizm człowieka oraz właściwości produktów spożywczych i zasad ich przechowywania w różnych warunkach. Przedstawiono w nim zasady racjonalnego żywienia i układania jadłospisów. Towarzyszy im prezentacja nowszych osiągnięć w dziedzinie żywności i żywienia (makrobiotyki, zdrowa żywność). Omówiono zwyczaje żywieniowe w Polsce i w innych krajach oraz podstawy żywienia dietetycznego.

Podręcznik „Żywienie w turystyce” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.