Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 1999 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 150x200 mm |
EAN: | 978830207312001 |
ISBN: | 83-0207-312-1 |
Data: | 2009-03-23 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół hotelarsko-turystycznych i gastronomicznych, kształcących kadry na potrzeby turystyki.era wiadomości na temat znaczenia składników pokarmowych i ich wpływu na organizm człowieka oraz właściwości produktów spożywczych i zasad ich przechowywania w różnych warunkach. Przedstawiono w nim zasady racjonalnego żywienia i układania jadłospisów. Towarzyszy im prezentacja nowszych osiągnięć w dziedzinie żywności i żywienia (makrobiotyki, zdrowa żywność). Omówiono zwyczaje żywieniowe w Polsce i w innych krajach oraz podstawy żywienia dietetycznego.
Podręcznik „Żywienie w turystyce” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.