Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 210x150 mm |
EAN: | 9788320030525 |
ISBN: | 83-2003-052-8 |
Data: | 2008-11-20 |
Cena wydawcy: 24.15 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Jednym z ważniejszych elementów terapii w stwardnieniu rozsianym jest leczenie dietetyczne, dzięki któremu możemy wpływać na poszczególne objawy towarzyszące chorobie, łagodzić takie dolegliwości, jak: zaparcia, męczliwość, problemy z pęcherzem. Pierwsza cześć teoretyczna zawiera informacje na temat wartości energetycznej produktów spożywczych, a druga omówienie potraw, odpowiednich dla chorych na stwardnienie rozsiane. Odbiorcy: dietetycy, czytelnicy bez przygotowania medycznego
Książka "Żywienie w stwardnieniu rozsianym" - Dieter Pohlau, Gudrun Werner - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2005 r.