Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Zysk i S-ka |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 424 s. |
Wymiar: | 195x235 mm |
EAN: | 9788381165648 |
ISBN: | 978-83-8116-564-8 |
Data: | 2019-03-12 |
Opis książki:
Najpopularniejszy poradnik na temat żywienia w sporcie
Nowe wydanie Żywienia w sporcie, uwzględniające najnowsze raporty medyczne, to publikacja, która jest równocześnie wyczerpującym podręcznikiem praktycznym i kompendium wiedzy teoretycznej, a co ważne, przekazuje cenne informacje w sposób interesujący i przystępny dla wszystkich.
Książka ta, napisana przez jedną z czołowych brytyjskich specjalistek od spraw żywienia w sporcie, doskonale przysłuży się zarówno amatorowi aktywnego trybu życia, jak i zawodnikom pragnącym osiągać lepsze wyniki w swoich dyscyplinach. Obecne wydanie autorka wzbogaca o wyniki najnowszych, nierzadko nowatorskich badań związanych ze zdrowiem i wydolnością sportową, nie pozostawiając bez odpowiedzi żadnych pytań czy wątpliwości.
Można tu znaleźć praktyczne wskazówki w następujących kwestiach: jak zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność organizmu, jak obliczyć zapotrzebowanie organizmu na kalorie, węglowodany oraz białka, jak poprawić sylwetkę ile płynów wypijać i jak skutecznie nawodnić organizm.
Nowe wydanie bestsellerowej książki Żywienie w sporcie jest najbardziej kompetentnym podręcznikiem z tego zakresu na świecie.
Prof. dr hab. Łucja Pilaczyńska-Szcześniak
Książka "Żywienie w sporcie" - Anita Bean - oprawa miękka - Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka posiada 424 stron i została wydana w 2019 r.