pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Żywienie w chorobach serca

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2022
Oprawa: miękka
Ilość stron: 600 s.
Wymiar: 150x235 mm
EAN: 9788301223342
ISBN: 978-83-0122-334-2
Data: 2022-06-20
192.05 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Choroby układu krążenia (Ch UK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych.

Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń. W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość podręcznika.

Mamy nadzieję, że przedstawione informacje, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce. Książkę kierujemy zarówno do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny, jak również adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej tematyce.

Książka "Żywienie w chorobach serca" - Michał Czapla, Piotr Jankowski - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 600 stron i została wydana w 2022 r. Cena 192.05 zł. Zapraszamy na zakupy!