Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 600 s. |
Wymiar: | 150x235 mm |
EAN: | 9788301223342 |
ISBN: | 978-83-0122-334-2 |
Data: | 2022-06-20 |
Opis książki:
Choroby układu krążenia (Ch UK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych.
Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo traktującą o żywieniu osób z chorobami serca i naczyń. W książce poruszono szereg ważnych zagadnień, w tym zaprezentowano najbardziej wartościowe diety zalecane pacjentom z chorobami serca. Złożony z wybitnych osób ze świata dietetyki, pielęgniarstwa, farmacji i medycyny, będących autorytetami w swoich dziedzinach, zespół autorski daje gwarancję rzetelnego podejścia do omawianych zagadnień. Zapewnia także wysoką jakość merytoryczną prezentowanych poglądów i rekomendacji. Połączenie szerokiej wiedzy z doświadczeniem klinicznym gwarantuje czytelnikom wysoką jakość podręcznika.
Mamy nadzieję, że przedstawione informacje, porady i rekomendacje okażą się wartościowe i będą wykorzystywane w codziennej praktyce. Książkę kierujemy zarówno do dietetyków, specjalistów różnych dziedzin medycyny, jak również adeptów nauk medycznych, którzy poszukują wiarygodnej wiedzy uznanych ekspertów w tej tematyce.
Książka "Żywienie w chorobach serca" - Michał Czapla, Piotr Jankowski - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 600 stron i została wydana w 2022 r. Cena 192.05 zł. Zapraszamy na zakupy!