pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X

Dane szczegółowe:
Wydawca: Format AB
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 270 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788389184825
ISBN: 978-83-8918-482-5
Data: 2018-10-29
41.30 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis podręcznika:

Podręcznik Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Ma on również poszerzyć kompetencje zawodowe osób odpowiedzialnych za planowanie i organizację żywienia w zakładach żywienia zbiorowego typu zamkniętego.
Pozycja bogata jest w treści dotyczące aktualnej wiedzy o składzie i wartości odżywczej żywności oraz racjonalnym odżywianiu. Charakteryzuje również zagrożenia zdrowotne, jakie niesie ze sobą niezbilansowana dieta współczesnego człowieka. Pogłębia edukację żywieniową, zachęca do zdrowego stylu życia. Przyszłych żywieniowców zaś uwrażliwia na odpowiedzialność za zdrowie konsumentów.
W podręczniku zaprezentowano, jak planować jadłospisy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia oraz zaleceniami aktualnych norm żywieniowych. Uczy organizacji żywienia, jej planowania, rozliczania i oceny.

Podręcznik „Żywienie i usługi gastronomiczne cz. X” - oprawa miękka - Wydawca: Format AB. Cena 41.30 zł. Zapraszamy na zakupy!