podręcznik:
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 560 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788301163204 |
ISBN: | 978-83-0116-320-4 |
Data: | 2012-09-14 |
Cena wydawcy: 69.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.
Książka "Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1" - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 560 stron i została wydana w 2012 r.