Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 120 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788320044355 |
ISBN: | 978-83-2004-435-5 |
Data: | 2013-01-11 |
Cena wydawcy: 59.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Autorzy prezentują w poradniku praktyczne wskazówki dla lekarzy, dietetyków, pacjentów oraz osób opiekujących się chorymi. W szczegółowy sposób przedstawiają zalecenia żywieniowe, m.in. przy utracie/przyroście masy ciała, zaburzeniach odczuwania smaku i zapachu, suchości w jamie ustnej, utracie apetytu, stanach zapalnych jamy ustnej i przełyku, wymiotach, biegunkach, zaparciach i niedokrwistości.W publikacji znajdują się także wskazówki dietetyczne do stosowania po terapii onkologicznej, jak również dotyczące trybu życia, w tym aktywności fizycznej, osób z nowotworem i wyleczonych.
Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Książka "Żywienie chorych z nowotworami" - Mirosław Jarosz, Iwona Sajór - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2013 r.