pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Wyprzedaż na koniec roku
Tytuł książki:

Zupy. Ponad 100 przepisów na smaczne inspirujące zupy

Autor książki:

Annie Bell

Dane szczegółowe:
Wydawca: Gruner+Jahr, G+J
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 200x250 mm
EAN: 9788377780015
ISBN: 978-83-7778-001-5
Data: 2011-10-05
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

PROSTE PRZEPISY ANNIE BELL TO JEST TO! - BBC GOOD FOOD MAGAZINE Zupy są absolutnie wyjątkowe. To bardzo wygodne pożywienie, zdolne zaspokoić apetyt każdego, bez względu na grupę wiekową, i stosowne na każdą okazję. Są zupy, które przyrządza się w ekspresowym tempie, są i takie, które wymagają powolnego gotowania, te na lato i te na zimę. Annie Bell przedstawia ponad 100 sprawdzonych przepisów zainspirowanych obfitą różnorodnością, jak również charakterystyczną dla zup łatwością, z jaką poddają się udoskonaleniom i improwizacji. Są one ułożone tak, jakbyście wybrali się na przechadzkę główną ulicą w starym stylu - jest tu warzywniak, sklep z nabiałem, sklep rybny, mięsny, spożywczy oraz piekarnia. Przepisy te pokazują najlepsze sposoby wykorzystania zakupionych produktów. Nauczycie się, jak gotować zupy znane i lubiane, na przykład pistou, zupę z kurczaka z makaronem, pomidorową i bouillabaise czy pożywne zupy włoskie i bliskowschodnie, na przykład zielone minestrone z miętą i migdałowym pesto czy zupy z baraniny z dynią i orzeszkami piniowymi, którym całkiem blisko do gulaszy. Annie łamie ustalone przez innych wzorce takich zup, jak zapiekana francuska zupa cebulowa czy chowder pie, i wzbogaca potrawy o niewielkie pyszne dodatki, dzięki którym skromny poczęstunek zamienia się w elegancką kolację. Przepisy obejmują wszystkie pory roku, od pożywnych zup zimowych po świeże, letnie chłodniki, jak gazpacho, czy nieco bardziej oryginalne, jak syryjska zupa zbożowa, zupa z bakłażana curry z ogórkową raitą czy rosyjska zupa wiśniowa. Annie Bell jest autorką wielu cenionych, nominowanych do prestiżowych nagród książek kulinarnych. Swoje teksty o kulinariach publikuje także w znanych czasopismach. Wcześniej pracowała jako szef kuchni. Jest laureatką nagrody Guild of Food Writers Journalist of the Year.

Książka "Zupy. Ponad 100 przepisów na smaczne inspirujące zupy" - Annie Bell - oprawa miękka - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.