Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 126 s. |
Wymiar: | 160x215 mm |
EAN: | 9788379432424 |
ISBN: | 978-83-7943-242-4 |
Data: | 2014-01-28 |
Opis książki:
W polskiej tradycji zupa jest niezbędnym składnikiem obiadu a nawet jeśli jest odpowiednio skomponowana i pożywna zastępuje cały obiad. Jaką zupę można uznać za pierwszą wśród polskich Zdania są tu podzielone ale na liście popularnych i od dawna obecnych w naszej kuchni znajdą się na pewno pomidorowa i kapuśniak fasolowa i grzybowa barszcz krupnikpiwna czy żurek W tym poradniku znajdują się przepisy zarówno na zupy od dawna goszczące na polskich stołach choć czasami w wersjach mało znanych jak i na te które stały się szczególnie modne w ostatnich latach na przykład zupy kremy. Uwzględniając najnowsze trendy żywieniowe autorki starały się aby przepisy które proponują spełniały podstawowe kryterium - gwarantowały że zupy będą smaczne i zdrowe.
Książka "Zupy - polska specjalność" - Aleksandra Chomicz, Alina Stradecka - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 126 stron i została wydana w 2014 r.