pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zupy podstawą diety

Autor książki:

Anna Dyk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 194 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788372779007
ISBN: 978-83-7277-900-7
Data: 2016-06-06
Cena wydawcy: 34.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka Zupy podstawą diety autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu.

Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia.

Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała.

Autorka jednak radzi, aby diety na bazie zup stosować w dłuższej perspektywie, ponieważ utrata masy ciała powinna być bardziej powolna i stopniowana.

Zawarte w tej książce przepisy oraz wiedza o ich składnikach pozwolą Ci stracić część nadwagi bez efektu jo-jo. Wszystko zależy od tego, jaki rodzaj zupy wykorzystasz w diecie swojej lub domowników.

Książka "Zupy podstawą diety" - Anna Dyk - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 194 stron i została wydana w 2016 r.