Zupy i dodatki
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 210x272 mm |
EAN: | 9788374046855 |
ISBN: | 978-83-7404-685-5 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
"Wielu z nas przepada za zupą kalafiorową – ale czy próbowaliśmy jej z dodatkiem mleka? Doskonale wiemy, jak smakuje rosół – może spróbujemy wzbogacić tradycyjny przepis faszerowaną sałatą? Spotkanie z włoskimi zupami i dodatkami pozwala poznać ciekawe warianty popularnych u nas potraw, a także wprowadzić do menu nowe propozycje charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej.
Włoskie zupy zachęcająco pachną koprem, zielonym pieprzem i tymiankiem. Są pomysłowe i pożywne, nietrudno też znaleźć wśród nich pomysły dla osób dbających o linię. Oto niemal 100 przepisów: królują wśród nich zupy, którym towarzyszą aksamitne kremy, makaron z dodatkami i risotto. Dla osób o klasycznym guście kulinarnym – bulion, zupy jarzynowe, fasolowe i pomidorowe. Dla poszukiwaczy nowinek – zupa z zielonym ciastem naleśnikowym, ryż z cykorią lub krem z muli. A wszystko to kolorowe, zdrowe i aromatyczne!"
Książka "Zupy i dodatki" - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2007 r.