Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788361060499 |
ISBN: | 978-83-6106-049-9 |
Data: | 2007-02-23 |
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Znane już były 5000 lat temu w Mezopotamii, stamtąd sztuka ich przyrządzania dotarła do Egiptu, a następnie do Grecji i Rzymu. W średniowieczu zupa była podstawowym pożywieniem ludzi ubogich. Przyrządzano ją zazwyczaj z gotowanego na wodzie chleba z niewielką ilością warzyw i dodatkiem ziół. Takie też są przepisy na zupy zawarte w tej książce – proste a zarazem zdrowe. Pełne witamin, pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu.
Książka "Zupy. Buliony. Polewki" - Agnieszka Kozłowska, Eleonora Trojan - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2008 r.