Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 162 s. |
EAN: | 9788322793169 |
ISBN: | 978-83-2279-316-9 |
Data: | 2020-03-10 |
Opis książki:
Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.
W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.
Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.
Książka "Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego" - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 162 stron i została wydana w 2019 r. Cena 28.50 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.