pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego

Dane szczegółowe:
Wydawca: Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
Ilość stron: 162 s.
EAN: 9788322793169
ISBN: 978-83-2279-316-9
Data: 2020-03-10
28.50 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.

W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.

Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.

Książka "Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego" - Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 162 stron i została wydana w 2019 r. Cena 28.50 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.