Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 704 s. |
Wymiar: | 170x215 mm |
EAN: | 9788376264677 |
ISBN: | 978-83-7626-467-7 |
Data: | 2009-11-26 |
Opis książki:
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady. Na przestrzeni wieków w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej ludzie nadawali niektórym produktom miano pokarmu bogów. Znalazły się tu m.in. miód trufle grzyby halucynogenne oraz wino. Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy. Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka ciasta krojone brownies muffinki babeczki desery puddingi lody drinki i przystawki - a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię - od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.
Książka "Złota księga czekolady" - Carla Bardi, Claire Pietersen - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 704 stron i została wydana w 2009 r.