Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | EDIPRESSE POLSKA |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 236 s. |
Wymiar: | 190x260 mm |
EAN: | 9788381173223 |
ISBN: | 978-83-8117-322-3 |
Data: | 2018-04-05 |
Opis książki:
Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół. Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową, Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym świeże zioła grają pierwszoplanowe role. Samar Khanafer zaserwuje dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée. To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce, która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami.
Książka "Zioła na talerzu. 75 pysznych przepisów 15 aromatycznych historii" - oprawa twarda - Wydawnictwo EDIPRESSE POLSKA. Książka posiada 236 stron i została wydana w 2018 r.