pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zimna kuchnia

Autor książki:

Reinhold Metz, Hans Szameitat

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2007
Oprawa: twarda
Ilość stron: 408 s.
Wymiar: 225x285 mm
EAN: 9788371419317
ISBN: 978-83-7141-931-7
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis książki:

Zimna kuchnia to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw.
Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania.
Niezastąpiony doradca dla twórców zimnych bufetów, a jednocześnie obszerna książka kucharska z najbardziej cenionymi przepisami zimnej kuchni.
Zimna kuchnia prezentuje: - obszerne informacje o produktach takich jak: mięsa, drób, dziczyzna, ryby, owoce morza, a także warzywa, owoce, zioła i przyprawy korzenne, oraz wiele innych; - tradycyjne i współczesne sposoby przygotowania potraw; - narzędzia i nowoczesne sprzęty używane w zimnej kuchni; - liczne receptury i przepisy na proste, klasyczne i nowe, awangardowe i wyszukane dania takie jak: amuse-geules, chłodniki, sałatki i sosy, meze oraz antipasti i tapas; fingerfood i sushi; kanapki, zimne przystawki, galaretki i galarety, musy i parfaity, pasztety i terriny, sery, półmiski do zimnego bufetu; - zasady planowania, organizacji i logistyki bufetu, ustawiania i dekorowania stołów w zależności od okazji oraz garnirowania i dekoracji półmisków.

Książka "Zimna kuchnia" - Reinhold Metz, Hans Szameitat - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 408 stron i została wydana w 2007 r.