Tytuł książki:
Ziemniaki w naszej kuchni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788378395614 |
ISBN: | 978-83-7839-561-4 |
Data: | 2013-08-21 |
Cena wydawcy: 11.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Ach, ziemniaki, napisano o nich całe tomy! My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Zawierają białko, skrobię, błonnik, sporo potasu i witamin. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, z tego powodu najlepiej gotować ziemniaki w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.Książka "Ziemniaki w naszej kuchni" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2013 r.