Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 185x235 mm |
EAN: | 9788378448891 |
ISBN: | 978-83-7844-889-1 |
Data: | 2012-10-25 |
Opis książki:
Z wyglądu raczej korpulentny czasami nieco garbaty a niemal zawsze niezgrabny i pokraczny kolorem wahający się pomiędzy odcieniami żółci czerwieni i fioletu ziemniak jest jednak istotnym brylantem wśród warzyw. Łatwa w uprawie i przechowaniu obdarzona niepowtarzalnym smakiem i otwarta na wszelkie kulinarne fantazje bulwa jest rośliną o tysiącu twarzy a każda z nich jest równie wyśmienita i ceniona w sztuce kulinarnej na całym świecie. Sposoby przygotowania są niemal nieograniczone ziemniaki można podawać gorące lub na zimno obrane lub w mundurkach w całości lub w kawałkach doprawione lub zupełnie bez przypraw. Można gotować je w wodzie i na parze piec w piekarniku bądź smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu. Można jeść je same jak również w towarzystwie licznych dodatków - stanowią bowiem godną oprawę dla każdego kulinarnego arcydzieła.
Książka "Ziemniaki. 50 łatwych przepisów" - Mariagrazia Villa, Mario Grazia - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.