Ziemniak. Hodowla, agrotechnika, przechowywanie, przetwórstwo
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Agro Wydawnictwo |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 210x290 mm |
EAN: | 9788395835827 |
ISBN: | 978-83-9583-582-7 |
Data: | 2022-06-15 |
Opis książki:
Wydanie tematyczne Ziemniak pod red. dr hab. Katarzyny Rębarz to obszerne uzupełnienie uznanego wśród czytelników Atlasu Ziemniak. Chwasty, choroby, szkodniki i niedobory.
W.T. Ziemniak skupia się na praktycznych aspektach dotyczących m. in uprawy ziemniaków na wczesny zbiór, doboru odmian, ochrony, zbioru, przechowalnictwa oraz przetwórstwa. Czytelnik znajdzie tutaj również ogromną dawkę wiedzy na temat nawadniania ziemniaka oraz wykorzystania technologii rolnictwa precyzyjnego w uprawie ziemniaka.
Szczególną uwagę poświęciliśmy również technice rolniczej opisując dla Państwa najnowsze osiągnięcia inżynierów i konstruktorów zastosowane w maszynach oraz sprzęcie towarzyszącym, który niezbędny jest w gospodarstwach ukierunkowanych na uprawę ziemniaka!
Książka "Ziemniak. Hodowla, agrotechnika, przechowywanie, przetwórstwo" - oprawa miękka - Wydawnictwo Agro . Książka posiada 144 stron i została wydana w 2022 r.