pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zielone smaki. Kuchnia roślinna - liście, kwiaty, łodygi

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2018
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 190x234 mm
EAN: 9788377072554
ISBN: 978-83-7707-226-4
Data: 2018-11-29
Cena wydawcy: 34.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Lubisz roślinną kuchnię, ale czy wiesz, co jesz? Jadalne są najróżniejsze części roślin: liście, korzenie, bulwy, kwiaty, nasiona... Tych zielonych jest całe mnóstwo: sałata i szpinak - to liście, brokuł to kwiat, awokado jest owocem, a kalarepa łodygą. Kuchnia oparta na zielonych warzywach i owocach może być bardzo smaczna i urozmaicona - wszystko zależy od sposobu przyrządzania.

Oddajemy w Twoje ręce zestaw wyjątkowo smakowitych przepisów na zielone dania warzywne i owocowe. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także przekąski ciepłe i zimne, zupy, dania obiadowe oraz desery i koktajle. Znajdziesz tu przepis na sałatkę ze szparagów i szpinaku, faszerowane ogórki, krem z brokułów, quiche z brukselką, a także koktajl z cukinii i natki pietruszki.

Książka "Zielone smaki. Kuchnia roślinna - liście, kwiaty, łodygi" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2018 r.