Zielone smaki. Kuchnia roślinna - liście, kwiaty, łodygi
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 190x234 mm |
EAN: | 9788377072554 |
ISBN: | 978-83-7707-226-4 |
Data: | 2018-11-29 |
Opis książki:
Lubisz roślinną kuchnię, ale czy wiesz, co jesz? Jadalne są najróżniejsze części roślin: liście, korzenie, bulwy, kwiaty, nasiona... Tych zielonych jest całe mnóstwo: sałata i szpinak - to liście, brokuł to kwiat, awokado jest owocem, a kalarepa łodygą. Kuchnia oparta na zielonych warzywach i owocach może być bardzo smaczna i urozmaicona - wszystko zależy od sposobu przyrządzania.
Oddajemy w Twoje ręce zestaw wyjątkowo smakowitych przepisów na zielone dania warzywne i owocowe. Proponujemy nie tylko sałatki, ale także przekąski ciepłe i zimne, zupy, dania obiadowe oraz desery i koktajle. Znajdziesz tu przepis na sałatkę ze szparagów i szpinaku, faszerowane ogórki, krem z brokułów, quiche z brukselką, a także koktajl z cukinii i natki pietruszki.
Książka "Zielone smaki. Kuchnia roślinna - liście, kwiaty, łodygi" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2018 r.