Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Netta |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 68 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788392757207 |
ISBN: | 978-83-9275-720-7 |
Data: | 2009-07-21 |
Opis książki:
Nie jest to zwykła książka kucharska, oprócz przepisów znaleźć tu można praktyczne porady dotyczące kulinarnego przygotowania do wypłynięcia w rejs.
"Zaplanowanie udanego rejsu polega nie tylko na wytyczeniu optymalnej trasy, ślęczeniu nad mapami i locją, ale też - wiedzą o tym bardziej doświadczeni żeglarze - na odpowiednim zaplanowaniu jadłospisu i zaprowiantowaniu. To wcale nie taka bagatelna sprawa, jakby się mogło wydawać!(...)
podane w tej książce potrawy są wbrew pozorom bardzo proste, każdy, nawet bez żadnego kulinarnego doświadczenia potrafi je przygotować. Są szybkie, wymagają od 5 do najwyżej 40 min. czasu (a ile tak naprawdę wymaga przygotowanie odpowiednio wielkiego stosu zwykłych kanapek?)"
Książka "Żeglarska książka kucharska" - Bogumiła Gil - oprawa miękka - Wydawnictwo Netta. Książka posiada 68 stron i została wydana w 2013 r.