Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bukowy Las |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 366 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788380740723 |
ISBN: | 978-83-8074-072-3 |
Data: | 2017-09-19 |
Opis książki:
Co należy jeść, by być zdrowym i nie tyć?? - to pytanie towarzyszy nam od dawna, a odpowiedzi jest tyle, że wywołują zamęt. Brzuchy tymczasem rosną? Wreszcie pojawiło się światełko w tunelu: lekarz Steven Masley i dietetyk Jonny Bowden, reprezentujący diametralnie różne szkoły dietetyczne, doszli do takiej samej odpowiedzi na pytanie o powód, dla którego tyle osób bezskutecznie walczy z nadwagą i chorobami. Nie chodzi o rozróżnienie między kaloriami i węglowodanami czy rywalizację diety mięsnej z roślinną. Znacznie ważniejsza jest różnica między zdrowymi i niezdrowymi tłuszczami!
Rezultatem odkryć autorów jest książka, w której wprowadzają podział tłuszczów na zdrowe, niezdrowe i neutralne oraz przedstawiają niesamowite właściwości zdrowych tłuszczów, takie jak zdolność do zapewnienia równowagi hormonalnej i kontrolowania apetytu czy zapobieganie stanom zapalnym. Masley i Bowden tłumaczą, które tłuszcze wybierać, a których unikać i przedstawiają 30-dniowy plan żywieniowy oraz 50 przepisów wg formuły "tłuszcz-błonnik-białko-smak". Podpowiadają też, jak unikać błędów w używaniu zdrowych tłuszczów.
Książka "Zdrowy tłuszcz" - Steven Masley, Jonny Bowden - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Bukowy Las. Książka posiada 366 stron i została wydana w 2017 r.