Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Edgard |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 215 s. |
Wymiar: | 166x235 mm |
EAN: | 9788365884381 |
ISBN: | 978-83-6588-438-1 |
Data: | 2018-10-12 |
Opis książki:
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę. Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Książka "Zdrowe strączki. Oryginalne przepisy na pożywne dania" - Maria Banach - oprawa miękka - Wydawnictwo Edgard. Książka posiada 215 stron i została wydana w 2018 r.