Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 165x210 mm |
EAN: | 9788324073702 |
ISBN: | 978-83-2407-370-2 |
Data: | 2021-04-15 |
Opis książki:
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: wyraziste kimchi, wyborną pastę z fety i tymianku, makaron z kremowym sosem z jarmużu, zupę z chrzanową śmietanką, kremową pastę baba ghanoush i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.
Książka "Zbierz, przechowaj, zjedz" - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2021 r. Cena 26.15 zł. Zapraszamy na zakupy!