pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zbierz, przechowaj, zjedz

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2021
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 165x210 mm
EAN: 9788324073702
ISBN: 978-83-2407-370-2
Data: 2021-04-15
26.15 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają, przyrządzając swoje wybitne potrawy. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni. Jak uprawiać zioła, pomidory, szczypior i wiele innych warzyw, żeby mieć najlepsze zbiory? Jak przechowywać warzywa i owoce, żeby nie straciły niebywałego smaku jesieni, zapachu lata czy wiosennej świeżości? I w końcu, jak połączyć najlepsze jakościowo produkty pochodzące z własnego warzywnika lub od lokalnych dostawców, żeby stworzyć smaczne i proste potrawy? Odkryj na nowo sezonową kuchnię i przygotuj: wyraziste kimchi, wyborną pastę z fety i tymianku, makaron z kremowym sosem z jarmużu, zupę z chrzanową śmietanką, kremową pastę baba ghanoush i wiele innych potraw, które zachwycą twoją rodzinę i przyjaciół. Zbierz, przechowaj, zjedz to zdecydowanie więcej niż poradnik ogrodniczy czy zwykła książka kucharska. To przepięknie ilustrowany, bogaty przewodnik po smakach i zapachach darów natury, które tak łatwo można wyhodować, zakonserwować i zmienić w ekscytujące kulinarne doznania.

Książka "Zbierz, przechowaj, zjedz" - Johannes Wätterbäck, Theres Lundén - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2021 r. Cena 26.15 zł. Zapraszamy na zakupy!