Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Magazyn Wino |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 145x235 mm |
EAN: | 9788361241003 |
ISBN: | 978-83-6124-100-3 |
Data: | 2008-11-13 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Według najprostszej definicji sommelier to nikt inny, jak kelner odpowiedzialny w restauracji za serwis napojów, ze szczególnym uwzglednieniem wina. Tylko tyle i aż tyle.
W restauracjach, w których wino odgrywa równorzędną serwowanym potrawom rolę, funkcja sommeliera to coś znacznie więcej.
Właściwym współczesnym określeniem wobec sommeliera będzie raczej menedżer restauracji odpowiedzialny za wino i inne napoje oraz cygara, funkcja ta bowiem wykracza daleko poza ramy klasycznego terminu "kelner".
Książka "Zawód sommelier" - Tomasz Prange-Barczyński - oprawa miękka - Wydawnictwo Magazyn Wino. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2007 r.