pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 168 s.
Wymiar: 190x250 mm
EAN: 9788371415968
ISBN: 978-83-7141-596-8
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.

Podręcznik „Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej” - oprawa miękka - Wydawca: REA.