pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Zasady żywienia człowieka. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 978830209149060
ISBN: 978-83-0209-149-0
Data: 2011-03-24
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

W podręczniku podano wiedzę z zakresu fizjologii i biochemii żywienia, omówiono wydanie Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych oraz znowelizowane normy na energię i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia. Rozwinięto zagadnienia związane z wprowadzeniem systemu bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności HACCP. Uwzględniono wiadomości o żywieniu dietetycznym, omówiono charakterystyki poszczególnych diet.
Numer dopuszczenia: 10/00

Podręcznik „Zasady żywienia człowieka. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.