Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 236 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788301185312 |
ISBN: | 978-83-0118-531-2 |
Data: | 2016-04-14 |
Opis książki:
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym.
Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży.
W publikacji zawarto informacje dotyczące:
- logistyki dostaw artykułów spożywczych,
- przetwórstwa żywności,
- zarządzania ryzykiem w łańcuchu dostaw produktów żywnościowych,
- innowacji i trendów technologicznych,
- aspektów bezpieczeństwa żywności,
- wyzwań w międzynarodowych łańcuchach żywności,
Ponadto zaprezentowano liczne studia przypadków.
Książka jest skierowana do menedżerów i pracowników sektora żywnościowego, zarządzających łańcuchami dostaw oraz menedżerów logistyki współpracujących z firmami spożywczymi, studentów szkół wyższych, na kierunku logistyka, a także studentów kierunków związanych z produkcją żywności.
Autor książki, Samir Dani, jest profesorem Katedry logistyki i łańcucha dostaw na Uniwersytecie Huddersfield. Ma bogate doświadczenie w prowadzeniu projektów badawczych dotyczących tematyki zarządzania łańcuchem dostaw, szacowania ryzyka, zrównoważonego rozwoju przemysłu spożywczego. Swoje publikacje kieruje zarówno do odbiorcy akademickiego, jak i praktyków.
Książka "Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności" - Samir Dani - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 236 stron i została wydana w 2016 r. Cena 73.01 zł. Zapraszamy na zakupy!