pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków

Autor książki:

ks. Piotr Tomasik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Naukowe Sophia
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 162 s.
Wymiar: 175x245 mm
EAN: 9788365929709
ISBN: 978-83-6592-970-9
Data: 2020-03-17
Cena wydawcy: 48.39 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej, produkcja narzędzi, opieka zdrowotna i prace nad samorozwojem. Zatem nanotechnologia jest uważana za siłę napędową światowej ekonomii. Na rozwiązaniach nanotechnologicznych może skorzystać też technologia żywności i kosmetyków. Niniejsza książka przedstawia już znane jak również możliwe zastosowania nanotechnologii produkcji żywności począwszy od rolnictwa i chowu zwierząt po gotowe produkty spożywcze oraz omawia kosmetyki kolejnej generacji wykorzystujące zdobycze nanotechnologii. Książka ta skierowana jest do czytelników o średnim zaawansowaniu wiedzy z dziedziny nauk ścisłych i technologii. Może więc ona uzupełniać inne, istniejące już na rynku monografie na bardziej zaawansowanym poziomie. Autor - prof. zw. Piotr Tomasik

Książka "Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków" - ks. Piotr Tomasik - oprawa twarda - Wydawnictwo Naukowe Sophia. Książka posiada 162 stron i została wydana w 2019 r.