Tytuł książki:
Zapiekanki, grzanki, pizze
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788378396895 |
ISBN: | 978-83-7839-689-5 |
Data: | 2014-01-29 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i - oczywiście - na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż - jeżeli mamy czas - można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.
Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.
Książka "Zapiekanki, grzanki, pizze" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.