pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zapiekanki, grzanki, pizze

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788378396895
ISBN: 978-83-7839-689-5
Data: 2014-01-29
pozycja niedostępna

Opis książki:

Zapiekanki dają spore pole do popisu w kuchni. Można je przygotować z rozmaitych składników: mięs, warzyw, serów, makaronów, kasz, ryżu, ziemniaków, wędlin. Składniki mogą być gotowane, pieczone, czasem nawet surowe. Można je łączyć prawie dowolnie, kierując się swoim smakiem i kulinarną wyobraźnią.

Zapiekanki mogą być przygotowane jako danie obiadowe, na kolację i - oczywiście - na słodko jako deser. Nie wymagają zbyt wiele pracy, chociaż - jeżeli mamy czas - można wykazać się prawdziwym talentem i kunsztem kulinarnym i zrobić danie znacznie bardziej wymagające. Niewątpliwą zaletą zapiekanek jest to, że zawsze się udają.

Pamiętając o zaletach tych dań, proponujemy Państwu książkę pełną wspaniałych pomysłów na łatwe i swojskie, ale i bardziej wykwintne zapiekanki.

Książka "Zapiekanki, grzanki, pizze" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2014 r.