Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788374957991 |
ISBN: | 978-83-7495-799-1 |
Data: | 2010-04-27 |
Opis książki:
Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia.
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy.
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości.
Książka "Z pól i lasów na stół i do spiżarni" - Andrzej Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2010 r.