pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Z pól i lasów na stół i do spiżarni

Autor książki:

Andrzej Fiedoruk

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788374957991
ISBN: 978-83-7495-799-1
Data: 2010-04-27
Cena wydawcy: 19.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia.
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy.
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości.

Książka "Z pól i lasów na stół i do spiżarni" - Andrzej Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2010 r.