pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże

Autor książki:

Stefan Przebindowski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Anabasis
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 146 s.
Wymiar: 170x200 mm
EAN: 9788385931294
ISBN: 978-83-85931-29-4
Data: 2012-12-13
Cena wydawcy: 25.82 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Cukiernicze arcydzieło musi mieć nie tylko właściwe składniki urzekający kształt i zniewalający smak. Musi mieć coś jeszcze duszę czyli tchnienie owej bożej iskry która czyni go jedynym i niepowtarzalnym. I takie arcydzieła objawia światu Stefan Przebindowski. A zaczęło się wszystko w hotelu Cracovia przy Błoniach w czasach kiedy na tej magicznej łące pasły się jeszcze krowy. Start do wielkiego świata nastąpił w roku 1969 i to nie byle gdzie bo w samym Londynie - tam właśnie nasz bohater zdobył swoje pierwsze złote medale. A potem przez parę dziesiątków lat trwały rajdy po wszystkich niemal kontynentach. Były konkursy i pokazy sypały się medale dyplomy nagrody wyróżnienia - zawsze te z najwyższych półek. Nie było go chyba tylko w Arktyce i na Antarktydzie. Mieczysław Czuma z Przedmowy

Książka "Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże" - Stefan Przebindowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Anabasis. Książka posiada 146 stron i została wydana w 2012 r.