Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże
Stefan Przebindowski
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Anabasis |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 146 s. |
Wymiar: | 170x200 mm |
EAN: | 9788385931294 |
ISBN: | 978-83-85931-29-4 |
Data: | 2012-12-13 |
Opis książki:
Cukiernicze arcydzieło musi mieć nie tylko właściwe składniki urzekający kształt i zniewalający smak. Musi mieć coś jeszcze duszę czyli tchnienie owej bożej iskry która czyni go jedynym i niepowtarzalnym. I takie arcydzieła objawia światu Stefan Przebindowski. A zaczęło się wszystko w hotelu Cracovia przy Błoniach w czasach kiedy na tej magicznej łące pasły się jeszcze krowy. Start do wielkiego świata nastąpił w roku 1969 i to nie byle gdzie bo w samym Londynie - tam właśnie nasz bohater zdobył swoje pierwsze złote medale. A potem przez parę dziesiątków lat trwały rajdy po wszystkich niemal kontynentach. Były konkursy i pokazy sypały się medale dyplomy nagrody wyróżnienia - zawsze te z najwyższych półek. Nie było go chyba tylko w Arktyce i na Antarktydzie. Mieczysław Czuma z Przedmowy
Książka "Z kremówką w herbie czyli Moje cukiernicze podróże" - Stefan Przebindowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Anabasis. Książka posiada 146 stron i została wydana w 2012 r.