Wyśmienite dania na 4 pory roku / Polskie potrawy na stołach Europy. PAKIET 2 KSIĄŻEK
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2003 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 418 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788373375390 |
ISBN: | 978-83-7337-539-0 |
Data: | 2009-03-27 |
Opis książki:
Wyśmienite dania: Zamieszczone w prezentowanej książce kulinarne przepisy, napisane przez polskie autorki, zostały dostosowane przez naszą redakcję do następujących po sobie pór roku pod kątem zapotrzebowania organizmu na ilość kalorii. Polskie potrawy: Nie wyobrażamy sobie kuchni francuskiej bez wina, serów i estragonu, włoskiej bez pizzy, spaghetti i oregano, a orientalnej bez ryżu i cynamonu. A polskiej? Czy nieśmiertelny schabowy z kapustą i bigos na stałe zrósł się w świadomości Europejczyków z tradycyjnym polskim menu? Odpowiedź na to pytanie znajdą Państwo w przygotowanej przez nas książce kulinarnej, w której receptury, opracowane przez polskie autorki, określają kulinarne preferencje współczesnych pokoleń Polaków.
Książka "Wyśmienite dania na 4 pory roku / Polskie potrawy na stołach Europy. PAKIET 2 KSIĄŻEK" - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 418 stron i została wydana w 2003 r.