Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | KDC |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 174x245 mm |
EAN: | 9788325802073 |
ISBN: | 978-83-2580-207-3 |
Data: | 2010-02-19 |
Opis książki:
Klasyczne wypieki w nowych, smacznych wariantach.
Ciasta serowe przyrządzone ze smacznego twarogu, wiejskiego sera i innych podobnych produktów należą do ulubionych wypieków - i to już od wielu dziesięcioleci. Dziś oprócz tradycyjnego twarogu i świeżych białych serów mamy do dyspozycji ich coraz bardziej popularnych włoskich ,,kuzynów, sery mascarpone i ricotta. Dzięki tym serom możemy tworzyć wciąż nowe odmiany ciast, które stanowią atrakcję spotkań przy kawie. Bez dodatków, ze świeżymi owocami albo z odrobiną alkoholu: ciasta serowe, torty i drobne wypieki zaspokoją każdy gust i są odpowiednie na każdą okazję. Obszerna charakterystyka produktów: co znajduje się w twarożku naturalnym, twarogu gruboziarnistym, białym serze, serach ricotta i mascarpone.
Książka "Wyśmienite ciasta serowe" - Elisabeth Lange - oprawa twarda - Wydawnictwo KDC. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2010 r.