Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania
Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 382 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788301238971 |
ISBN: | 978-83-0123-897-1 |
Data: | 2024-11-14 |
Opis książki:
To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych - tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego: - substancje psychoaktywne, - napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.), - kawa i herbata, - kakao, - tytoń, - przyprawy i inne.
Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków - pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.
Książka "Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania" - Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 382 stron i została wydana w 2024 r.