pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2024
Oprawa: miękka
Ilość stron: 382 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301238971
ISBN: 978-83-0123-897-1
Data:2024-11-14
Cena wydawcy: 89.00 zł zapowiedź

Opis książki:

To kolejna książka grupy naukowców z AGH poświęcona badaniu i ocenie jakości towarów handlowych - tym razem dotycząca grupy towarów z kategorii używki. Proces badania używek jest podstawowym elementem zapewnienia wymaganej jakości w ich produkcji. Zarówno producenci, jak i dystrybutorzy używek są zobowiązani do wprowadzenia na rynek towarów w pełni bezpiecznych i niezagrażających zdrowiu i życiu konsumentów. To uniwersalny przewodnik-kompendium po ujętych normami metodach badania i oceny jakości następujących grup używek, przeznaczonych do obrotu handlowego: - substancje psychoaktywne, - napoje alkoholowe (piwo, wina i miody pitne, napoje spirytusowe, destylaty rolnicze etc.), - kawa i herbata, - kakao, - tytoń, - przyprawy i inne.

Zaprezentowany szczegółowy opis wykonanych badań, nowoczesna aparatury, sposoby kontroli i interpretacji wyników, czyni tę książkę nowatorską i niezbędną lekturą dla wybranych grup specjalistów. Publikacja kierowana jest przede wszystkim do studentów technologii żywności, towaroznawstwa czy inżynierii produkcji, ale również do praktyków - pracowników działów kontroli jakości, technologów w przedsiębiorstwach oraz specjalistów wykorzystujących omawiane w książce towary itd.

Książka "Wyroby spożywcze specjalnego zastosowania" - Wiktor Kubiński, Mariusz Niekurzak, Ewa Kubińska-Jabcoń - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 382 stron i została wydana w 2024 r.