Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788374047661 |
ISBN: | 978-83-7404-766-1 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
Zamiast bitej śmietany – doskonały krem z twarożku lub jogurtu. Do kręconych babek – powidła śliwkowe lub jabłkowe oraz rozgniecione banany. Do ciasta drożdżowego lub kruchego – maślanka. Jeśli szukasz złotego środka, dzięki któremu nie trzeba ani wykluczać słodkości ze swojej diety, ani przejmować się ich kalorycznością – dobrze trafiłeś! W tej książce kucharskiej znajdziesz dziesiątki sposobów ograniczenia zawartości tłuszczu w przepysznych tortach, herbatnikach, ciastach i deserach. Wśród „odchudzonych" pyszności znajdziemy tort czekoladowy z kremem twarogowym, ciasto dyniowe, słodki ziemniaczany krążek z musem jabłkowym, drożdżową babkę z rodzynkami, smakołyki świąteczne i te przeznaczone dla szczególnie wyrafinowanych smakoszy. Inspirujące okażą się także receptury deserów, które autorka nazywa <i>delikatnymi owocowymi marzeniami</i>. A więc: do dzieła! Nadszedł moment, w którym delektowanie się słodyczą przestaje oznaczać wyrzuty sumienia!
Książka "Wypieki prawie bez tłuszczu" - Charlotte Bucket - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 128 stron i została wydana w 2008 r.