Tytuł książki:
Wypieki. Chleby, pizze, ciasta, pączki, słodkie zawijańce
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 190x240 mm |
EAN: | 9788327300829 |
ISBN: | 978-83-273-0082-9 |
Data: | 2012-11-20 |
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Jak piec pieczywo i najrozmaitsze ciasta pikantne i deserowe Kompetentny przewodnik po świecie pieczenia dzięki któremu poznamy rodzaje i najważniejsze techniki wypieku ciasta. Książka ze zdjęciami ilustrującymi czynność po czynności umożliwi nam przygotowanie takich rarytasów jak kiełbaski w cieście i słodkie bułeczki z rodzynkami chałki chleby z suszonymi owocami lub drożdżowe pieczone pierogi z mięsnym nadzieniem eleganckie tarty z owocami a nawet imponujące croquembouche.
Książka "Wypieki. Chleby, pizze, ciasta, pączki, słodkie zawijańce" - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2012 r.