Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 165x210 mm |
EAN: | 9788372439505 |
ISBN: | 978-83-7243-950-5 |
Data: | 2011-09-02 |
Opis książki:
Jeśli masz ochotę na samodzielnie upieczony chleb z jabłkami ziemniakami i rozmarynem kaszą manną czosnkowy czy z serem roquefort i orzechami włoskimi ta książka jest właśnie dla Ciebie Dowiesz się z niej jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie klasyczne francuskie bagietki włoską focaccię pikantne bochenki z przyprawami i kuszące słodkie bułeczki. Wszystkie techniki i etapy prac od robienia zakwasu wyrabiania ciasta aż po kształtowanie bochenków bułek i rogali dokładnie opisano i zilustrowano. Kolorowe fotografie pieczywa świeżo wyjętego z piekarnika zachęcają do tego by natychmiast zabrać się do pieczenia
Książka "Wypiekanie chleba. Krok po kroku" - Dan Lepard, Richard Whittington - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2011 r.