Wykwintne desery. Musy, budynie i kremy
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 95 s. |
Wymiar: | 195x195 mm |
EAN: | 9788376607993 |
ISBN: | 978-83-7660-799-3 |
Data: | 2013-10-14 |
Opis książki:
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo praktycznych porad.Winogronowe bavarese z chantilly Blamanż migdałowy Creme brulée Parfait z nugatem i sosem czekoladowym Tortini z ryżu basmati Zabajone z kwiatem pomarańczy Odbiorcy: - miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę: - zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich ?rezultat? niezwykle efektowny - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom
Książka "Wykwintne desery. Musy, budynie i kremy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 95 stron i została wydana w 2013 r.