Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | IPS |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 173x216 mm |
EAN: | 9788364190193 |
ISBN: | 978-83-6419-019-3 |
Data: | 2017-11-02 |
Opis książki:
Bez cukru, glutenu, drożdży ani mleka. Jedz czysto, czuj się świetnie i odzyskaj zdrowie.
"Wygryź Candidę" pełna jest przepisów, informacji i porad, które pozwolą wam uporać się z jedną z najważniejszych, a zarazem często przeoczanych przeszkód na drodze do optymalnego zdrowia: przerostem drożdżaka candida. Jak stwierdza nagradzana ekspertka od tematyki candida - Ann Boroch, to właśnie przerost candida stanowi ukrytą przyczynę szerokiej gamy trapiących nas obecnie kłopotów zdrowotnych - od alergii, przemęczenia, zespołu nieszczelnego jelita, wzdęć, zespołu jelita drażliwego i zapalenia zatok po egzemy, niepokój, depresję, zamglenie umysłu i choroby autoimmunologiczne. Spożywanie odpowiedniego pokarmu - to jest składników, które nie wspomagają rozwoju drożdżaków i innych grzybów ani nie powodują stanów zapalnych - może dopomóc w zapanowaniu nad kandydozą i przywróceniu witalności i równowagi organizmu. Jeżeli bezskutecznie próbowaliście rozmaitych sposobów na wyleczenie się z uporczywych kłopotów zdrowotnych albo jeśli po prostu nie jesteście w stanie stracić na wadze bądź też brakuje wam energii do radzenia sobie z codziennymi czynnościami, dieta lecząca z kandydozy może się okazać właściwym dla was rozwiązaniem.
Wspomóż swoje ciało i spraw przyjemność kubkom smakowym dzięki tym przepysznym i pożywnym przepisom - bez cukru, bez glutenu, bez drożdży ani mleka.
Poznaj ukryte przyczyny, symptomy i rozwiązania problemów z przerostem candida i wypełnij kwestionariusz.
Podejmij się sporządzonego przez Ann prostego, czterotygodniowego planu żywienia, dzięki któremu przestrzeganie zdrowej diety okaże się proste.
Dowiedz się, co jeść, a czego unikać, poznaj zalecane produkty i sprzęty, a także użyteczne wskazówki, które pomogą przygotować pożywne potrawy i odpowiednio zaopatrzyć spiżarkę.
Rozsmakuj się w ponad 140 przepisach na zdrowe, smaczne i wolne od drożdżaka candida śniadania, dania główne, przystawki, dressingi i sosy, zupy i sałatki, przekąski, chlebki, napoje - a także niepowodujące poczucia winy desery!
Bez względu na to, czy szukasz sposobów na przyrządzanie pożywnych posiłków, które twoi bliscy pokochają, starasz się zapanować nad alergiami swego dziecka, pragniesz bez trudu (czy też cukru) przygotować naturalne przekąski, a może po prostu chcesz przełamać złe lub nudne nawyki żywieniowe, znajdziesz tu szeroki wachlarz nowatorskich pomysłów i składników, dzięki którym zaskoczysz się własną kreatywnością.
"Wygryź Candidę oferuje szeroką gamę przepisów na niesamowicie pyszne potrawy, które zarazem spełniają wszystkie kryteria zdrowotne. Niech dzięki tym cudownym daniom jedzenie stanie się dla Ciebie kluczem do zdrowia! (...) Osobiste doświadczenie Ann Boroch w parze z zakrojoną na szeroką skalę pracą badawczą niosą nadzieję ogromnym rzeszom niezdiagnozowanych bądź niewłaściwie leczonych pacjentów z kandydozą."
dr David Perlmutter, autor bestsellerów Grain Brain i Brain Maker z listy "New York Times"
"Kiedy sięgniesz po "Wygryź Candidę", drożdżaki i inne grzyby nie mają z Tobą szans. Opisane w niej apetyczne potrawy są nie tylko smakowite, ale zawierają też wzmacniające układ odpornościowy zioła i przyprawy, które pomogą Ci na dobre pozbyć się kandydozy!"
dr Ann Louise Gittleman, certyfikowana konsultantka żywieniowa i autorka uznanego przez "New York Times" bestsellera "The Fat Flush Plan"
"Kobieta, która dokonała czegoś doprawdy niesamowitego."
Montel Williams w programie "The Montel Williams Show"
"Wygryź Candidę" to fantastyczny przewodnik dla każdego, kto pragnie osiągnąć maksimum zdrowia i witalności."
Gabrielle Bernstein, autorka bestellera May Cause Miracles z listy "New York Times"
"Jestem pod ogromnym wrażeniem tego, czego Ann Boroch dokonała i co w dalszym ciągu robi."
dr William G. Crook, autor "The Yeast Connection"
Książka "Wygryź Candidę" - Ann Boroch - oprawa miękka - Wydawnictwo IPS. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2017 r.