Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | SAMP |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 170x230 mm |
EAN: | 9788389822338 |
ISBN: | 978-83-8982-233-8 |
Data: | 2008-11-14 |
Opis książki:
Lasagne z grzybami, cannelloni ze szpinakiem, penne w sosie serowym, spaghetti po bolońsku, tortellini z szynką, tegliatelle z sosem śmietanowym, ravioli; makarony krótkie i długie, jajeczne i z mąki razowej, nadziewane, z sosami lub z ragu, z oliwą, pomidorami i bazylią - w tej książce zebrane zostały najbardziej znane i lubiane klasyczne przepisy na włoskie dania z makaronów. Są tu sposoby przygotowania makaronów w domu, wyśmienite dodatki z ryb, owoców morza, mięsa i warzywa, przepisy na potrawy tanie i bardzo wykwintne. Warto przekonać się, dlaczego to właśnie pasta stała się na całym świecie wizytówką kuchni włoskiej.
Książka "Wszystkie włoskie makarony" - Camillo Massina - oprawa twarda - Wydawnictwo SAMP. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2007 r.